Keurmerk Kringloopbedrijven
Kringloop is geen beschermd begrip, iedereen kan op elk willekeurig moment een kringloopwinkel starten. Kringloopwinkels zijn er in vele soorten en maten met verschil in professionaliteit en kwaliteit van de dienstverlening. Kringloopbedrijven met het Keurmerk Kringloopbedrijven hebben aangetoond op een professionele, veilige en verantwoordelijke manier met mensen en materialen om te gaan.

Hergebruik & werkgelegenheid
Bij BKN aangesloten Kringloopbedrijven onderscheiden zich in twee opzichten. In de eerste plaats nemen zij de verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu door afgedankte goederen een tweede leven te geven. Wat niet meer verkocht kan worden wordt op een verantwoorde manier verwerkt. Daarnaast onderscheiden BKN leden zich door werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de (reguliere) arbeidsmarkt.

Onderscheidend vermogen
Om de bij BKN aangesloten leden beter te kunnen onderscheiden van andere aanbieders op de markt voor tweedehands goederen is door leden van Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) een keurmerk ontwikkeld. De doelstelling hierbij was:
Het ontwikkelen van een Keurmerk dat zich richt op de professionalisering en borging van de kwaliteit van de dienstverlening, het vergroten van vertrouwen in de markt, alsmede bevordering van het onderscheidend vermogen ten opzichte van kringloopbedrijven zonder keurmerk. Uitgangspunt voor het Keurmerk is dat alle leden zich dienen te certificeren.

Lloyd’s Register
Om aan het Keurmerk Kringloopbedrijven® (‘Keurmerk’) gewicht toe te kennen wordt het keurmerk ondersteund door Lloyd’s Register. Jaarlijks worden er auditoren opgeleid door Lloyd’s Register. De auditoren nemen audits (toetsen) af volgens een vast protocol op locatie waarbij de bedrijfsleiding en staf aanwezig is.

 

 

 

   
   
     
   
     
   
     
   

Openingstijden: 

Winkels Oudegracht

Dinsdag tot en met zaterdag
Elke eerste zondag van de maand

Winkels Verlengde Hoogravenseweg
Dinsdag tot en met vrijdag
Zaterdag

 
 
 
van 12:00 uur tot 18:00 uur
van 12:00 uur tot 17:00 uur
 
 
van 12:00 uur tot 17:00 uur
van 10:00 uur tot 17:00 uur